Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (2024)

Berkshire Hathaway Inc., een Amerikaanse multinationale conglomeraatholding onder leiding van Warren Buffett, heeft al meer dan 50 jaar nooit deelgenomen aan een beursgang. Maar één uitstekend bedrijf genaamd Snowflake doorbrak de traditie.

Snowflake is een cloudgebaseerd datawarehousingbedrijf dat de grootste Amerikaanse software-IPO in de geschiedenis werd. Maar hoe konden ze de grootste beursgang ooit maken? Wat is Snowflake?

Wat is Snowflake?

Snowflake is een cloudgebaseerd datawarehousingbedrijf dat is gevestigd in Californië en is opgericht in 2012. Het biedt een breed scala aan diensten om klanten te helpen het meeste uit hun winkelgegevens te halen. Met de veelzijdige, schaalbare en effectieve software-as-a-service oplossing kunnen organisaties tijd en geld besparen op hun gegevensanalyse.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (1)

Snowflake biedt verschillende diensten aan via het platform, zoals data-engineering, data lake, data warehouse, data science, datatoepassingen en het delen van gegevens. Kortom, Snowflake helpt bedrijven om effectiever meer inzichten te halen uit big data door gegevensverwerking en -analyse eenvoudiger te maken. Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien, draaien deze services op Google Cloud, AWS en Microsoft Azure.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (2)

Je kunt de productbeschrijving om Snowflake te begrijpen hier vinden.

De geschiedenis van Snowflake

Benoit Dageville, Thierry Cruanes en Marcin Zukowski, drie specialisten op het gebied van datawarehousing, richtten in juli 2012 Snowflake Inc. op in San Mateo, Californië. De naam “Snowflake” komt van hun liefde voor sneeuwsporten.

Toen ze in 2012 met Snowflake begonnen, waren de datawarehouses star, duur en moeilijk te gebruiken. Daarnaast was on-premise de belangrijkste methode voor gegevensopslag. De oprichters zagen hier een uitdaging, dus besloten ze de sector te vernieuwen door een datawarehouse in de cloud te creëren. Hun nieuwe datawarehouse moest snel, eenvoudig, kosteneffectief en elastisch zijn.

De naam Snowflake was de eerste 2 jaar niet bekend. Maar nadat ze Bob Muglia, een voormalig Microsoft-directeur, hadden benoemd tot CEO van Snowflake, werd de naam van het bedrijf meteen bekend. Ondanks slechts 80 klanten in juni 2015, hadden ze 3400 klanten in 2020, waaronder toonaangevende bedrijven als Capital One, Adobe en Door Dash.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (3)

De grootste software-IPO in de geschiedenis

Snowflake heeft de grootste software IPO ooit gerealiseerd. Maar waarom konden ze dit doen?

Grote marktkansen voor Cloud Data Platform: Volgens het management is de totale bereikbare markt voor Cloud Data Platform 81 miljard dollar en de markten voor Analytics Data Management and Integration Platforms en Business Intelligence and Analytics Tools is 56 miljard dollar tegen eind 2020 en 84 miljard dollar tegen eind 2023.

Gegevensbron: https://blog.publiccomps.com/snowflake-s1-ipo-teardown/

Ten eerste groeit de marktomvang in deze sector snel. De markt voor datawarehouse-gerelateerde industrie is 56 miljard dollar vanaf 2020 en zal naar schatting stijgen tot 84 miljard dollar tegen het einde van 2023. Volgens de bovenstaande referentie omvatte de berekening van de marktomvang niet alleen een datawarehouse, maar ook datavisualisatie. Maar omdat Snowflake ook probeert om datavisualisatiediensten aan te bieden, is dit de totale adresseerbare markt waarop Snowflake zich richt.

De markttrend is niet de enige rugwind voor SnowFlake. Zoals de oprichters van SnowFlake vanaf het begin hebben aangegeven, maken het groeiende volume en de toenemende complexiteit van gegevens over de hele wereld het onmogelijk om met de traditionele on-premise aanpak om te gaan, waardoor er een sterke vraag ontstaat om van on-premise naar een datawarehouse in de cloud te gaan. Volgens IDC zal het percentage cloud computing in 2020 30% bedragen en in 2025 naar verwachting 50%.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (4)

De jaarlijkse omzetgroei van Snowflake is ook uitstekend. De inkomsten stijgen jaarlijks met 121%. Deze omzetgroei laat zien dat de markttrend gunstig is en dat Snowflake een sterk concurrentievoordeel heeft.

Markttrends, uitstekende oprichters en omzetgroei resulteerden in de grootste software IPO ooit.

Waarom zou je Snowflake gebruiken?

Het belang van gegevens neemt toe

Naarmate de technologie zich in de loop van de decennia ontwikkelt, neemt de hoeveelheid gegevens die een bedrijf kan gebruiken sterk toe. Het woord “Big data” is dan ook een modewoord in de recente zakelijke omgeving. Van de jaren 2010 tot 2020 zijn de gegevens waarmee bedrijven te maken hebben steeds complexer en omvangrijker geworden en opgeslagen op verschillende locaties. Als gevolg daarvan is er een toenemende behoefte om deze gegevens te visualiseren en effectief te gebruiken voor zakelijke doeleinden.

Volgens IDC zal er in 2025 175 zettabytes aan data zijn, wat een CAGR van 27% betekent ten opzichte van 33 zettabytes aan data in 2018.

Bron: https://blog.publiccomps.com/snowflake-s1-ipo-teardown/

1 megabyte = 1.000.000
1 gigabyte = 1.000.000.000
*1 zettaabyte = 1.000.000.000.000.000.000.000

Volgens IDC bedroeg de hoeveelheid gegevens die bedrijven in 2018 verwerkten 33 ZB en zal deze naar verwachting oplopen tot 175 ZB in 2025, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 27% tot 2025. Zettabytes zijn helemaal niet wat we ons kunnen voorstellen, maar het is gemakkelijk voor te stellen dat het vele niveaus boven de MB en GB eenheden ligt die we normaal in het dagelijks leven gebruiken.

Wat biedt Snowflake?

Snowflake biedt verschillende services via zijn platform om de gegevens van uw bedrijf te benutten. Maar wat kunnen we doen en wat is er nodig om de gegevens effectief te gebruiken? Laten we eens kijken wat Snowflake biedt om het te begrijpen!

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (5)

Snowflake biedt voornamelijk 5 diensten aan die in het blauwe vakje in de afbeelding hierboven staan: Collaboration, Data Engineering, Cybersecurity, Data Science & ML en Applications. En 3 basisservices liggen ten grondslag aan die 5 services: Datapakhuis, Datameer en Unistore. De diensten van Snowflake worden ondersteund door een goede infrastructuur die hieronder wordt geïllustreerd: Cross-cloud snow grid, Intelligente infrastructuur, Elastic performance engine en Geoptimaliseerde opslag.

Sneeuwvlokdiensten
Samenwerking

Organisaties kunnen datasilo’s en de complexiteit die gepaard gaat met het veilig benaderen en distribueren van gegevens in het hele bedrijfsecosysteem elimineren met Snowflake. Alle bedrijfseenheden, partners en consumenten kunnen de gegevens die in de cloud zijn opgeslagen beheren of openen, zelfs als ze niet op Snowflake zitten. Bovendien kunt u de risico’s en kosten beperken die kunnen optreden als u de traditionele methode voor het delen van gegevens gebruikt met Snowflake. Zelfs als je je gegevens wereldwijd deelt, zijn ze natuurlijk beveiligd en goed beheerd, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je gegevens.

Omdat u het recht op toegang tot uw gegevens kunt beheren, stelt Snowflake u in staat uw gegevens te gelde te maken op de Snowflake marktplaats. U kunt gegevens van andere partijen kopen om te analyseren of uw gegevens op het platform verkopen om geld te verdienen. Via het platform kun je gemakkelijk potentiële klanten bereiken.

Gegevensbeheer

Data engineering is het bouwen van systemen om het verzamelen en gebruiken van gegevens mogelijk te maken.

Data engineers kunnen capaciteitsplanning en concurrency management elimineren, weinig tot geen tijd besteden aan het beheren van infrastructuur en zich in plaats daarvan concentreren op het maken van betrouwbare, ondernemingsklare datapijplijnen.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (6)

Gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde gegevens worden door Snowflake in batches en continu verwerkt. Gegevensingenieurs kunnen de gegevens hierdoor efficiënter en vlotter gebruiken. Bovendien is er door de vereenvoudigde gegevenstransformatie en architectuur minder tijd nodig voor het beheer van de infrastructuur.

Het maakt niet uit welke codeervoorkeuren uw ontwikkelaars hebben, uw ontwikkelaars kunnen samenwerken dankzij Snowpark, het ontwikkelaarsraamwerk van Snowflake, en vervolgens native ondersteuning voor ANSI SQL.

Cyberbeveiliging

Omdat je big data gaat beheren, komt de beveiliging altijd om de hoek kijken. Als iemand inbreekt in je dataserver, is dat een enorm probleem voor het bedrijf.

Om het gegevensbeheer beter te beveiligen, stelt Snowflake ons in staat om gegevens eenvoudiger te controleren. Betrouwbaardere waarschuwingen en betrouwbaardere bedreigingsdetecties zorgen voor gegevensbeheer zonder zorgen. En je kunt je logs en bedrijfsgegevens op één plek samenbrengen. De beveiligingskosten kunnen dus worden verlaagd.

Gegevenswetenschap en machinaal leren

Het grootste voordeel dat je kunt halen uit big data zijn de inzichten die kunnen worden verkregen door data science of machine learning.

Alle gestructureerde (JSON, Avro, ORC, Parquet of XML) of ongestructureerde gegevens kunnen worden getransformeerd en gebruikt voor machine learning om inzichten te verkrijgen voor uw bedrijf. Bovendien kan de gegevensbron afkomstig zijn van een derde partij die uit de Snowflake-marktplaats kan worden gehaald.

Je kunt ook de machine learning tool van je keuze combineren met gegevens die zijn opgeslagen in Snowflake. Zodat je datawetenschapper moeiteloos kan analyseren en ML-gestuurde inzichten kan verkrijgen.

Toepassingen van data science zijn onder andere financiële prognoses, account propensity scoring en ML-gestuurde productstrategie.

Toepassingen

U kunt zich richten op het bouwen en gebruiken van gegevensintensieve applicaties, aangezien Snowflake de infrastructurele complexiteit afhandelt. Snowflake beheert onderhoud, computermiddelen, administratie, netwerken en encryptie, zodat uw teams kunnen werken aan wat echt belangrijk is voor het bedrijf.

Toepassingen kunnen van alles zijn. Bijvoorbeeld toepassingen voor IoT, machine learning, enz. Deze datatoepassingen kunnen draaien op cloudservers zoals Google Cloud, AWS en Azure.

Datawarehouse

Het doel van een datawarehouse is om alle gegevens te centraliseren voor snelle analyse en rapportage met minder onderhoudskosten. Terwijl traditionele datawarehouses problemen hadden zoals trage prestaties, stelt Snowflake’s datawarehouse u in staat om uw gegevensbronnen effectief te gebruiken.

Kortom, met Snowflake kunt u in korte tijd een overzicht krijgen van de grote gegevens die u bezit en deze analyseren voor zakelijke inzichten.

Datameer

De rol van het data lake is te zorgen voor één enkele bron van waarheid, met andere woorden, het opslaan van de ruwe gegevens. Het maakt gegevens beschikbaar voor een breed scala aan gebruikers en use cases.

Snowflake’s data lake vereenvoudigt de datapijplijnen, waardoor de complexiteit afneemt. Zo worden veiligheid en betrouwbare gegevensopslag bereikt. Verrassend genoeg wordt deze service aangeboden als een service zonder onderhoud.

Unistore

Snowflake onthult Unistore, een gloednieuwe workload die een geavanceerde methode biedt voor het combineren van transactionele en analytische gegevens op één platform.

In traditionele data warehouses worden transactionele gegevens apart opgeslagen. Als je de transactiegegevens wilt gebruiken voor analyses, moet je dus alle transactiegegevens kopiëren en op één plaats verzamelen. Dit resulteerde in overbodige gegevenssets, vertraagde toegang en gevaar voor de beveiliging. Met Snowflake worden transactionele gegevens en gegevens voor analyse echter op één plaats opgeslagen. Er zijn minder systemen te beheren, onmiddellijke toegang tot gegevens, minder gegevensbewegingen en een betere beveiliging.

Sneeuwvlok-infrastructuur

Alle hierboven beschreven services zijn gebouwd op een uitstekende infrastructuur. De infrastructuur van Snowflake neemt alle zorgen weg die te maken hebben met gegevensbeheer. De lagen van Snowflakes’ platform bestaan uit Snowgrid, intelligente infrastructuur, een elastische prestatiemotor en geoptimaliseerde opslag. Dit is nogal technisch, dus ik zal hier niet in detail treden, maar deze technologieën maken uitstekend gegevensbeheer en gegevensgebruik mogelijk.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (7)

Wat zijn de voordelen van Snowflake?

1. Cloudgebaseerd SaaS-model vereist geen infrastructuur en is eenvoudig te implementeren

Snowflake is een SaaS-datawarehouse in de cloud dat geen infrastructuur vereist en geen tijd of moeite kost om op te zetten.

Met een gratis proefperiode van 30 dagen is Snowflake een van de eenvoudigste services om te implementeren.

2. Gemakkelijk op te schalen en de kosten laag te houden

De virtuele magazijnen van Snowflake reageren door de grootte en het aantal virtuele magazijnen naar behoefte te lanceren, waardoor het eenvoudig is om naar behoefte op- en af te schalen.

Bovendien kunnen er tot 10 virtuele magazijnen tegelijk worden gestart, waardoor horizontale schaalvergroting (multi-clustering) mogelijk is.

Een ander groot voordeel is dat de op de tweede plaats gebaseerde pay-as-you-go tariefstructuur weinig ruimte laat voor significante veranderingen in de kosten die gepaard gaan met een dergelijke aanpassing.

3. Niet-ingenieurs kunnen analyses uitvoeren

Snowflake maakt niet alleen analyses met SQL mogelijk, maar ondersteunt ook een intuïtieve bediening met GUI, zodat zelfs niet-ingenieurs kunnen deelnemen aan de analyse.

Hoewel SQL onontbeerlijk is voor grootschalige analyses, is het een zeer betrouwbare functie voor gebruikers die met analyses bezig zijn.

4. Gegevensconversie is niet nodig, waardoor het beheer minder moeite kost

Bij het analyseren van gegevens van een service, zijn er veel gevallen waarbij de gegevens verkregen uit de API semi-gestructureerde gegevens zijn. In dergelijke gevallen kunnen de gegevens met Snowflake worden geladen en geanalyseerd zonder dat conversie nodig is.

Door de conversieprocedure over te slaan, kunnen gegevens bovendien eenvoudig worden samengevoegd op een data lake-achtige manier. Dit zal naar verwachting gegevensverlies voorkomen en de kwaliteit verbeteren, ook vanuit het oogpunt van beveiliging.

Een ander groot voordeel van Snowflake is dat rolgebaseerde toegangscontrole het eenvoudig maakt om gegevens te delen op basis van goed autorisatiebeheer.

Als je bijvoorbeeld gegevens wilt delen met een klant, hoef je de gegevens niet te kopiëren of te verplaatsen. Zolang je rollen hebt voor je klanten, kun je eenvoudig dezelfde rechten toekennen aan meerdere gebruikers.

6. Vermindert fouten en back-uptijd

De tijdreisfunctie voorkomt verlies door menselijke fouten of systeemfouten.

Sommige edities staan tot 90 dagen tijdreizen toe en met gegevens die in Snowflake zijn geconsolideerd, is er weinig behoefte aan handmatige back-ups in normale tijden.

Innovatief prijssysteem

Van oudsher hanteren datawarehouseservices een abonnementsprijsmodel waarbij de consument betaalt voor dingen die hij niet gebruikt. Snowflake heeft een revolutie teweeggebracht in het prijsmodel voor deze branche door het prijsmodel voor gebruik aan te passen.

De strategie van Snowflake is om opslag en rekenkracht te scheiden in twee aparte functies en consumenten de vrijheid te bieden om te kiezen hoeveel ze van elk nodig hebben. Met Snowflake kun je een bepaalde hoeveelheid opslag selecteren en deze vervolgens naar behoefte wijzigen. Hetzelfde geldt voor rekenkracht; als een project dat je op stapel hebt staan meer vereist dan je nu hebt, kun je eenvoudig upgraden en de hoeveelheid verlagen als het project is afgerond.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (8)

Sneeuwvlok Applicatie Voorbeelden

Deliveroo

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (9)

Deliveroo, een Londens voedselbezorgingsbedrijf dat wordt gefinancierd door Amazon, heeft Snowflake geïmplementeerd om real-time besluitvorming mogelijk te maken.

Voorheen nam de ETL- en analytische werklast van het bedrijf toe van het drukke weekend tot maandagochtend, wanneer het managementteam van het bedrijf de gegevens niet in realtime kon zien en analisten niet konden plannen voor de volgende week.

De ingebouwde ondersteuning van Snowflake voor semi-gestructureerde gegevens en multi-cluster met virtuele opslag loste deze uitdaging op. Momenteel implementeren ze ook maatregelen om de leveringsefficiëntie te helpen verbeteren met behulp van logistieke algoritmen.

Referentie: Deliveroo levert met real-time gegevens

Domino’s Pizza

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (10)

Domino’s Pizza Enterprises Limited (DPE), de grootste pizzaketen van Australië, bedankt Snowflake voor het verbeteren van de gegevensverzameling en -stroom.

DPE, dat van oorsprong een datagestuurd bedrijf is, beschikt over een enorme hoeveelheid klantgegevens die zijn verzameld in elk van zijn regio’s over de hele wereld, en Snowflake heeft het eenvoudiger gemaakt om toegang te krijgen tot die gegevens en ze te analyseren.

“Met de verschuiving naar digitaal zijn gegevens toegankelijker geworden. De daaruit voortvloeiende gegevensanalyses geven ons een niveau van inzicht in klantgedrag dat we nooit eerder hebben gehad.”

Michael Gillespie, Group Chief Digital and Technology Officer, DPE

Referentie: Eenvoudige pizza bij Domino’s: Digitale gegevens gebruiken om klanten een betere end-to-end ervaring te bieden

Capital One

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (11)

Capital One, een Amerikaans bedrijf dat actief is op het gebied van creditcards, internetbankieren en andere financiële diensten, zag een prestatieverbetering van 4-6x met Snowflake.

Het bedrijf had een complexe omgeving met honderden terabytes aan gegevens en meer dan 200.000 tabellen die door duizenden gebruikers tegelijk werden opgevraagd.

Snowflake reageerde door uit te schalen naar een virtueel magazijn met meerdere clusters. Een andere factor bij de implementatie was dat Snowflake voldeed aan de beveiligings- en risicovereisten voor een financiële instelling.

Referentie: De toekomst van bankieren mogelijk maken met Snowflake

Conclusie

Snowflake is een cloudgebaseerd datawarehousingbedrijf dat de grootste software-IPO ooit in de VS werd. Deze historische prestatie kwam tot stand dankzij de uitmuntende uitvoerende leden en haar geavanceerde diensten.

Tegenwoordig beseffen steeds meer bedrijven hoe belangrijk het is om gegevens te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Als u geïnteresseerd bent in gegevensgebruik voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op. Wij kunnen je helpen om de gegevens van je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Waarom is Snowflake zo succesvol? | Alles wat je moet weten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6194

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.