Roland - TD-1K | V-Drums (2024)

V-Drums kwaliteit om te oefenen en plezier te maken

De Roland V-Drums zijn de meest populaire elektronische drums ter wereld. Logisch: het zijn ook de beste. Elke drumkit binnen het V-Drums-gamma mixt superieure klank met een authentieke feel en een solide bouwkwaliteit. V-Drums spelen op alle vlakken op het hoogste niveau: het logische gevolg van de drie decennia overspannende ervaring met de ontwikkeling van elektronische drums. De compacte TD-1K vormt op al die troeven geen uitzondering, en levert de alom gerespecteerde V-Drums-kwaliteit in een ruimtebesparende kit die mee met het speelniveau van de drummer evolueert.

De TD-1K is ideaal voor wie thuis van drums wil genieten. Het instrument beschikt over een brede selectie expressieve drumkits die voor het spelen van eender welke muziekstijl gebruikt kunnen worden, plus leuke ingebouwde oefen- en opnamefuncties om je vaardigheden mee te verbeteren en je vooruitgang in de gaten te houden. En, als Roland TD-1K-eigenaar begin je niet alleen aan een opwindende muzikale reis, je treedt ook toe tot de V-Drums-familie: een muzikantengroep waartoe tal van 's werelds beste drummers en percussionisten behoren.

Standard Features

  • Befaamde V-Drums-sound en -performance in een instapversie
  • Geniet van drummen in eender welke muziekstijl met 15 expressieve drumkits
  • Ondersteunt essentiële akoestische drumtechnieken, inclusief cimbaal-choke, geavanceerd hi-hat-spel en meer
  • Verbeter je vaardigheden met de ingebouwde Coach-functie, metronoom en recorder
  • Oefen met de ingebouwde songs of je door eigen nummers af te spelen op je smartphone of muziekspeler via de Mix-ingang
  • Klopperloos basdrumpedaal maakt amper lawaai tijden het spelen, zodat je anderen niet stoort: perfect om thuis te oefenen
  • Ruimtebesparend, ergonomisch ontwerp en stijlvolle look die in eender welke ruimte van je woning past
  • Stevig drumrek is snel en eenvoudig in hoogte verstelbaar voor iedere drummer, van kinderen tot volwassenen
  • Tal van beschikbare upgrades voor een uitgebreide performance, inclusief de OP-TD1C als extra crash-cimbaal, de KT-10 of KD-9 als basdrum en meer
  • USB-MIDI om de TD-1K samen met de DT-1 Drum Tutor te gebruiken, V-Drums Friend Jam-serie en andere populaire muzieksoftware op de computer
  • Intuïtieve gebruikersinterface voor eenvoudige bediening
Roland - TD-1K | V-Drums (1)

15 Drumkits om eender welke muziekstijl mee te spelen

Een akoestisch drumstel dient specifiek opgesteld te worden om een bepaald muziekgenre te spelen, dus hang je vast aan één type sound. Dat is niet het geval bij de TD-1K: die heeft 15 speelklare drumkits aan boord, waardoor je met één druk op de knop eender welke muziekstijl kunt spelen, van rock naar blues tot jazz, wereldmuziek, EDM een daarbuiten. Tijdens de ene oefensessie kun je hard rocken met stevige subbassen, terwijl je meteen daarna de drummer van eender welke andere band kunt zijn. Alle kits reageren exact zoals de akoestische en elektronische kits die ze simuleren, waardoor je een groot en gevarieerd aanbod in één compacte op zich staande kit bekomt.

Ontwikkel authentieke technieken met responsieve pads en cimbalen

Sommige drummers deinzen terug voor elektronische drums en zijn bezorgd dat ze er niet zoals op een akoestisch drumstel op kunnen spelen. De Roland TD-1K maakt drie vrees volledig ongegrond, en ondersteunt essentiële akoestische speeltechnieken. Zeker voor beginnelingen is het belangrijk om op de juiste manier te leren drummen. Elke drumklank beschikt over een breed dynamisch bereik en een natuurlijke toon. In tegenstelling tot andere instapsets gebruiken de bekkens van de TD-1K dezelfde geavanceerde expressiviteit als alle V-Drums-modules uit de TD-reeks, inclusief bow- en edge-klanken en ondersteuning van cimbaal-chokes. De hi-hat reageert op de nuances van je voetenwerk en brengt persoonlijkheid en karakter in je drumspel. Bij drummen draait alles om een geweldige feel, net als bij de TD-1K.

Roland - TD-1K | V-Drums (2)

Blijf gemotiveerd met de ingebouwde oefenfuncties die 'leren' plezierig maken

De TD-1K is voorzien van een groot aanbod leuke functies die leren en oefenen aanmoedigen, of je nu alleen of met een leerkracht studeert. Bekijk deze kit als je eigen drumleraar én persoonlijke begeleidingsband: hij zit volgestouwd met leerfuncties die je techniek ontwikkelen, je motivatie een boost geven en je helpen om het meeste uit je oefentijd te halen. Speel mee met de ingebouwde metronoom om je timing aan te scherpen, en gebruik de Coach-functie om je snelheid, uithoudingsvermogen en nauwkeurigheid te versterken. Bereid je voor op je eerste band, door samen te jammen met de interne songs in de klankmodule, of door een smartphone of muziekspeler via de Mix-ingang aan te sluiten en mee te drummen met je favoriete nummers. Begin je vooruitgang te maken? Evalueer dan je progressie door je beats in een oogwenk te herbeluisteren via de ingebouwde opnamefunctie.

Oefen thuis met een hoofdtelefoon en het uiterst stille kloppervrije basdrumpedaal

Traditionele drums zijn even luidruchtig als een marcherend leger - er thuis op spelen is leuk voor jou, maar een pak problematischer voor alle anderen in jouw buurt! De stillere werking is een belangrijk voordeel van elektronische drums, en de Roland TD-1K is specifiek stil waar het nodig is, dankzij de hoofdtelefoonuitgang op de klankmodule en het geluidstemperende design van de tom- en cimbaalpads. Terwijl veel elektronische drums de buren de gordijnen injagen met de klopper die tegen de basdrum dreunt, zorgt de TD-1K voor een gereduceerd geluidsvolume met zijn speciale klopperloze pedaalontwerp. Optionele NE-10 Noise Eater-eenheden kunnen tevens onder het basdrum- en hi-hatpedaal gepositioneerd worden om bijkomende geluidsoverdracht naar lager liggende kamers tegen te gaan.

Roland - TD-1K | V-Drums (3)

TD-1KV / TD-1K Over View

Roland - TD-1K | V-Drums (8)

Roland - TD-1K | V-Drums (9)
Kit Configuration
Percussion Sound Module
TD-1
Snare
x 1
Tom
x 3
Crash, Ride
x 1
Hi-hat
x 1
Kick pedal
x 1
Hi-hat pedal
x 1
Other
Drum Kits
15
Coach Functions
10:
Time Check (Easy)
Time Check (Hard)
Change-up
Auto Up/Down
Quiet Count
Tempo Check (Easy)
Tempo Check (Hard)
Stroke Balance
Timer
Recording
Songs
15
Metronome
Rhythm Type (5 types)
Sounds (8 types)
Volume (10 levels)
Display
7 segments, 3 characters (LED)
Connectors
OUTPUT/PHONES jack: Stereo miniature phone type
MIX IN jack: Stereo miniature phone type
USB COMPUTER port: USB type B
TRIGGER INPUT connector: DB-25 type (Kick, Snare, Tom 1, Tom 2, Tom 3, Hi-hat, Crash 1, Crash 2, Ride, Hi-hat control)
Interface
USB (USB-MIDI)
Power Supply
AC adaptor
Current Draw
150 mA
Accessories
Special connection cable
AC adaptor
*Drum throne is not included.
Options (sold separately)
Cymbal: OP-TD1C
Pads: PDX-8, PDX-6
Kick: KD-9, KT-10
Personal Drum Monitor: PM-03
V-Drums Mat: TDM-3
Size and Weight
Width
800 mm
31-1/2 inches
Depth
700 mm
27-9/16 inches
Height
1150 mm
45-5/16 inches
Size and Weight (including cymbals and drum throne)
Width
1000 mm
39-6/16 inches
Depth
1200 mm
47-1/4 inches
Height
1250 mm
49-1/4 inches
Weight
11.4 kg
25 lbs. 3 oz.
*weight: excluding AC adaptor
Roland - TD-1K | V-Drums (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6214

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.