Hvad er en W-8-formular, og hvordan man udfylder en | doola (2024)

Guide

Sprog:

Hvad er en W-8-formular, og hvordan man udfylder en | doola (1)

Af Lindsey Rudy

Udgivet den 27. februar 2023 8 min læses

Hvad er en W-8-formular, og hvordan man udfylder en | doola (2)

Efterhånden som verden bliver mere og mere forbundet, er det nemmere end nogensinde at arbejde eksternt eller endda internationalt i udlandet. Uanset om du er freelancer med kunder fra hele kloden eller en medarbejder, der har fået til opgave at arbejde i udlandet, er det vigtigt at vide, hvordan du navigerer i skattekravene, der følger med at tjene penge uden for dit hjemland. Et vigtigt stykke papirarbejde, du skal forstå, er W-8-formularen. Dette dokument kan hjælpe med at sikre, at du ikke ender med at betale for meget i skat eller blive udsat for juridiske konsekvenser. I denne artikel forklarer vi, hvad W-8-formularer er, hvem der skal udfylde dem, og hvordan man gør det korrekt.

Hvad er W-8-formularen?

En W-8-formular er en IRS-formular, der bruges af udenlandske personer og enheder, der driver forretning i USA.

Skemaet indeholder oplysninger om den udenlandske persons identitet, såsom:

  • Navn
  • Adresse
  • Statsborgerskab eller bopælsland
  • Detaljer om deres finansielle konto
  • Skattemæssig bopælsstatus
  • Oplysninger om enhver tilbageholdelsesagent, der handler på vegne af dem med hensyn til betalinger foretaget til dem af en amerikansk betaler (hvis relevant)

Formularen skal også indeholde enten en gyldig kapitel 4-statuscertificeringsaftale eller en undtagelse fra FATCA-indberetningskravene (Foreign Account Tax Compliance Act), som de kan være berettiget til under visse omstændigheder afhængigt af deres bopælsland og typen af ​​modtaget indkomst.

Hvad er formålet med W-8-skatteformularen?

A W-8 skatteformular er et værktøj til at hjælpe dig med at undgå at betale mere i skat, end du behøver, når du tjener indkomst uden for dit hjemland. Den fortæller den organisation eller person, der betaler dig, at du ikke er amerikansk statsborger eller bosiddende og derfor ikke bør være underlagt visse skattekrav. Ved at udfylde denne formular korrekt kan du være med til at sikre, at du kun betaler skat i de lande, hvor du er juridisk forpligtet til at gøre det. Så tænk på det som en nøgle til at frigøre potentialet for globale arbejds- og indkomstmuligheder uden hovedpine af ekstra skat.

Hvem skal udfylde W-8-skatteformularen?

Udenlandske personer og enheder, såsom udenlandske selskaber, truster og godser, skal udfylde W-8-skatteformularen. Denne formular bruges til at rapportere indkomst optjent af en ikke-resident udlænding for arbejde udført i USA eller for indkomst modtaget fra amerikanske kilder. I situationer, hvor en udenlandsk person eller enhed modtager betalinger fra en amerikansk kilde, skal de levere en gyldig W-8 skatteformular for at sikre, at de ikke beskattes af deres indkomst af IRS.

I nogle tilfælde kan selv amerikanske statsborgere og indbyggere blive bedt om at udfylde W-8 skatteformularen, hvis de modtager indkomst fra en udenlandsk kilde. Som de fleste amerikanske borgere ved, er al arbejdsindkomst skattepligtig. Men når der betales skat af indtjening uden for USA, kan det være svært for IRS at spore disse oplysninger uden bekræftelse af betaling. På grund af dette krav skal amerikanske statsborgere, der modtager penge fra udlandet, indsende en gyldig W-8 skatteformular, der viser bevis for, at der blev betalt udenlandsk skat af disse indtægter, så de ikke bliver dobbeltbeskattet af begge lande.

Visse andre enkeltpersoner eller virksomheder skal muligvis også indsende en W-8 skatteformular, når de leverer tjenester eller sælger varer internationalt. Disse omfatter freelancearbejdere, der er ansat til projekter uden for deres hjemland og virksomheder, der tilbyder internationale forsendelsestjenester med varer, der stammer uden for USA

Typer af W-8 formularer

Der er flere typer af W-8 formularer, hver designet til et specifikt formål eller situation.

Formular W-8BEN

W-8BEN formularen bruges af enkeltpersoner eller enheder, der ikke er amerikanske statsborgere eller bosiddende, som ønsker at kræve en fritagelse for amerikanske skatter på den indkomst, de modtager fra en amerikansk kilde. Denne formular kan bruges til både enkeltpersoner og enheder såsom selskaber, truster og partnerskaber. Formularen indeholder oplysninger som f.eks. fulde navn, adresse, udenlandsk skatteidentifikationsnummer (TIN), type af udenlandsk enhed (hvis relevant) og om personen/enheden har et fast driftssted i USA. Den indeholder også spørgsmål vedrørende andre tilbageholdelsesaftaler og aktiver. ejet af individet/enheden, der kan være underlagt forskellige skattesatser.

Formular W-8BEN-E

W-8BEN-E form ligner W-8BEN, men den er designet til enheder såsom virksomheder, truster og partnerskaber i stedet for enkeltpersoner. Denne formular kræver mere detaljerede oplysninger, herunder registreret navn, adresse, kontaktoplysninger, enhedstype (selskab eller trust), forretningsaktiviteter, der udføres af enheden i USA eller uden for den, procentdel ejerskab, som hver ejer af enheden ejer (hvis relevant) og liste over reelle ejere af enheden (hvis relevant). Det kræver også oplysninger om andre tilbageholdelsesaftaler eller traktater, der måtte gælde for enheden vedrørende amerikanske skatter.

Formular W-8ECI

Formular W-8ECI bruges af ikke-amerikanske enkeltpersoner eller enheder, der tjener indkomst fra amerikanske kilder, som er effektivt forbundet med en handel eller virksomhed i USA. Dette omfatter udenlandske enkeltpersoner eller enheder, der driver forretning i USA eller har en amerikansk tilstedeværelse, såsom et filialkontor eller et datterselskab, og tjener indkomst, der kan henføres til den pågældende virksomhed eller handel.

"ECI" i W-8ECI står for "effektivt forbundet indkomst."

Formular W-8ECI bruges specifikt til at kræve en fritagelse eller reduktion af kildeskat på indkomst, der faktisk er forbundet med en amerikansk handel eller virksomhed.

Formular W-8EXP

W-8EXP formular bruges, når en udenlandsk betaler skal attestere, at visse betalinger til en ikke-resident udlænding enten er fritaget for amerikanske skatter i henhold til en indkomstskatteoverenskomst eller vil have en reduceret sats på grund af en traktatbestemmelse. For at denne fritagelse eller nedsættelse af skatter kan kræves på vegne af betalingsmodtager, skal det fastslås, at de falder ind under en af ​​flere kategorier, der er specificeret i IRS-reglerne. For at gøre dette skal Formular W8EXP udfyldes med detaljer om betalingsmodtagers identitet (navn og TIN) og bopælsstatus samt detaljer om selve betalingen, herunder det betalte beløb og formålet med at foretage betalingen.

Formular W-8IMY

Formular W-8IMY bruges, når du indgiver en ansøgning om skattefritagelse i USA i henhold til Internal Revenue Code section 501(c)(3). Denne formular kræver detaljerede oplysninger om en organisation, der ansøger om skattefritagelsesstatus, herunder dens juridiske navn og adresse, styrende organ, embedsmænd, aktiviteter, finansielle data, virksomhedsstruktur, medlemskab, modtagne bidrag og driftsomkostninger.

Hvornår er W-8-skatteformularen påkrævet?

W-8 skatteformularen er et vigtigt dokument for udenlandske enkeltpersoner eller virksomheder at besidde, hvis de modtager indkomst fra en amerikansk kilde. Dette omfatter udbytte, renter, royalties, pensioner, livrenter, huslejer og andre former for indkomst. Det er også nødvendigt i tilfælde, hvor en udenlandsk person eller virksomhed leverer varer eller tjenester til en amerikansk person eller virksomhed. Uden denne formular kan den organisation, der betaler dig, tilbageholde en del af din indkomst for at betale skat, forudsat at du er amerikansk statsborger eller bosiddende i USA. Dette kan være problematisk, da det ofte fører til lange og udstrakte processer for at få tilbageholdt disse tilbageholdte midler.

Af denne grund bør enhver udenlandsk person eller virksomhed, der forventer at modtage betalinger fra amerikanske kilder, udfylde og indsende en W-8-formular på forhånd. Oplysningerne på formularen vil hjælpe med at informere betaleren om den relevante skattesats, og om tilbageholdelse overhovedet skal gælde. For eksempel har nogle lande traktater med USA, der giver reducerede tilbageholdelsessatser for deres borgere – noget der skal angives på W-8-formularen, for at disse fordele kan træde i kraft.

Sådan udfyldes W-8-skatteformularen

generelle instruktioner for at udfylde en W-8 skatteformular er som følger:

Trin 1: Bestem, hvilken type W-8-formular du skal udfylde baseret på din situation.

Trin 2: Udfyld dine personlige oplysninger, herunder dit navn, adresse og skatteidentifikationsnummer (TIN). Hvis du ikke har et TIN, kan du muligvis bruge et alternativt identifikationsnummer eller ansøge om et.

Trin 3: Angiv dit statsborgerskabsland og skattemæssige bopæl. Dette er vigtigt, fordi det afgør, hvilke skatteaftaler, der gælder for dig, og om du er underlagt amerikanske krav til tilbageholdelse af skat.

Trin 4: Udfyld eventuelle yderligere afsnit eller felter, der passer til din situation. For eksempel, hvis du gør krav på traktatfordele, skal du give specifikke oplysninger om traktaten.

Trin 5: Underskriv og dater formularen, hvilket bekræfter, at de oplysninger, du har givet, er nøjagtige, og at du ikke er amerikansk statsborger eller bosiddende.

Trin 6: Indsend den udfyldte formular til den organisation, der betaler dig. De kan kræve en fysisk eller elektronisk kopi af formularen.

Du kan også henvise til IRS hjemmeside for formularspecifikke instruktioner.

Fordele ved W-8 Tax Form

Der er flere fordele ved at udfylde en W-8 skatteformular, herunder:

  1. Undgå dobbeltbeskatning: Ved at give de nødvendige oplysninger på en W-8-formular kan du kræve traktatfordele og reducere eller fjerne mængden af ​​skat, du skylder i både dit hjemland og USA. Dette kan hjælpe dig med at undgå dobbeltbeskatningsbyrden.
  2. Forenkling af skatteprocessen: At udfylde en W-8-formular kan hjælpe med at strømline skatteprocessen og gøre det nemmere for dig at modtage betaling for dit arbejde. Ved at bekræfte, at du ikke er amerikansk statsborger eller bosiddende, og give de nødvendige oplysninger, kan du hjælpe med at sikre, at den organisation, der betaler dig, tilbageholder det passende beløb i skat og undgår eventuelle sanktioner eller problemer med IRS.
  3. Åbning af nye muligheder: Ved at udfylde en W-8-formular kan du arbejde med USA-baserede organisationer og drage fordel af de muligheder, der følger med. Dette kan omfatte adgang til nye kunder, projekter og markeder.
  4. Undgå komplikationer og forsinkelser: Hvis du ikke udfylder en W-8-formular, og den organisation, der betaler dig, tilbageholder skat, kan det skabe komplikationer og forsinkelser i at modtage betaling. Ved at give de nødvendige oplysninger på forhånd kan du hjælpe med at undgå disse problemer og sikre en smidigere betalingsproces.

Et gavnligt ekstra skridt

Uanset om du er en digital nomade, der arbejder fra en strand på Bali eller en ingeniør på en kortvarig opgave i USA, er det vigtigt at forstå, om og hvornår du skal udfylde en W-8-formular. Selvom udfyldelse af en W-8-skatteformular kan virke som et ekstra besvær, når det er tid til at betale skat hvert år, er formålet med det væsentligt for at sikre, at der anvendes korrekt beskatning baseret på gældende skattelovgivningskrav fra både udenlandske lande og USA.

Lad ikke kompleksiteten af ​​W-8-formularer stresse dig – lad det doola hjælpe dig med at strømline processen og sikre overholdelse af amerikanske skattelove.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvor længe er formular W-8 gyldig?

Gyldigheden af ​​formular W-8 afhænger af typen af ​​formular, der udfyldes. Generelt forbliver formularen W-8BEN og W-8BEN-E gyldige i tre år efter datoen for underskrivelsen, mens en formular W-8EXP og W-8IMY forbliver gyldige i et år efter datoen, den blev underskrevet. Dette betyder, at hvis en person eller en enhed ønsker at bevare deres udenlandske status hos IRS, skal de sikre, at de fornyer deres formularer, før disse tidsrammer er udløbet.

Er der nogen bøder eller bøder for ikke at udlevere formular W-8 til betalere?

Ja, der kan være bøder og bøder forbundet med ikke at indsende en W-8-formular korrekt eller overhovedet. Hvis en virksomhed undlader at levere en korrekt udfyldt formular til deres betaler inden for forfaldsdatoen, der er angivet i deres aftale, vil denne betaler være forpligtet til at tilbageholde 30 procent af alle betalinger foretaget som skat for den pågældende enhed i overensstemmelse med amerikansk lovgivning. Ydermere kan undladelse af at indgive nøjagtige oplysninger resultere i civile og strafferetlige sanktioner, der pålægges filen af ​​IRS.

Hvem skal udfylde en W-8-formular?

En W-8-formular skal udfyldes af enhver, der ikke anses for at være amerikansk statsborger eller bosiddende udlænding, men ellers modtager indkomst gennem amerikanske kilder, herunder udenlandske enheder såsom selskaber og partnerskaber; enkeltpersoner, der har konti uden for USA; udenlandske truster; visse statslige agenturer og internationale organisationer; ikke-resident udlændinge; og amerikanske filialer af udenlandske banker og andre finansielle institutioner, blandt andre. Det er vigtigt, at alle sådanne enheder udfylder denne formular nøjagtigt og indsender den til tiden for at undgå sanktioner og sikre, at alle forpligtelser i henhold til amerikansk skattelovgivning overholdes korrekt.

Hvad er en W-8-formular, og hvordan man udfylder en | doola (2024)

FAQs

Hvad er en W-8-formular, og hvordan man udfylder en | doola? ›

Den fortæller den organisation eller person, der betaler dig, at du ikke er amerikansk statsborger eller bosiddende og derfor ikke bør være underlagt visse skattekrav. Ved at udfylde denne formular korrekt kan du være med til at sikre, at du kun betaler skat i de lande, hvor du er juridisk forpligtet til at gøre det.

Hvad er en w8 formular? ›

Hvad er en W-8BEN-formular? W-8BEN-formularer bruges af udenlandske enkeltpersoner og virksomheder til at dokumentere deres ikke-amerikanske status og til at gøre krav på eventuelle gældende traktatfordele til skattemæssige formål.

Hvordan udfylder man W 8BEN E? ›

Udfyldte formularer skal indeholde alle 8 sider, uanset om alle sider har besvarelser på sig eller ej, og e-mailes som en vedhæftet fil til taxhelp@shutterstock.com.

Hvad betyder w8? ›

En W-8-formular er en IRS-formular, der bruges af udenlandske personer og enheder, der driver forretning i USA.

Top Articles
list of stocks that make up the s&p 500 - Aiswers.com
Basic cardiac pacing, pacemaker functions and settings – Cardiovascular Education
SIS 2.0 Login - Cleveland Brothers
Run 3 Unblocked Game On Classroom 6X
Tqha Yearling Sale 2023 Results
Uga Soil Temp
Busty Young Cheerleaders
Indiana – Travel guide at Wikivoyage
Daimei Hot Pot Irvine Menu
Quest Discussion & Ideas thread
How to Figure Out What You Want in Life
Oregon Digital Library Consortium
Storenet Walgreens At Home
Craigslist Palmdale Pets
Anacortes, WA | News, Crime, Lost Pets, Free Stuff
Elamigos Repacks
Craigslist Jax Beach
How Does Grammarly Work? | Grammarly Spotlight
O'reilly's In Mathis Texas
Weaver's Trout Cam
The Standard from St. Catharines, Ontario, Canada
Fajr Azan Time Today
Monkey Mart Unblocked 6X
81435 Vietnam Dong to Yuan. Convert: VND in CNY [Currency Matrix]
The Whale Showtimes Near Louisville
Review - Kirby and the Forgotten Land
Walmart Fargo Tire Center
Terramia Brick Oven Pizza & Trattoria Menu
Mysa St Andrews
Kjell Brutscheidt Eye Surgery
New Zealand News | NZ Herald
Spytug 210-G57
Moore County Arrests & Mugshots
Carithers Telephone Advice Book
Proto Ultima Exoplating
9183792486
How-to: individuele wimperstukjes ⋆ Beautylab.nl
Willkommen am Lake Charles und in Südwest-Louisiana
Classic cars for sale
Qvc Com Blogs
Unveiling The Age Of Mikayla Campinos
Ds Cuts Saugus
Tiere zähmen: Bestes Futter, Arten und Kampf - Conan Exiles
New High School Boundary Process - Pasco School District
GJIE- Global Justice Intelligence Eyes, Inc. on LinkedIn: We are thrilled to announce Heba Hashish as Chair of GJIE- Global Justice…
Grenada: bereavement pack
The Front Porch Self Service
Lmu Academic Calendar Spring 2023
Accident Route 3 South Today
Crystal Mcbooty
Google Sites Among Us
Gospel and Word of the Day - 28 November 2023 - Vatican News
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5725

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.